Bedwantsen bestrijden kan een lastige taak zijn als u hier niet bekend mee bent. Lees hier meer over bedwantsen

Bedwantsen bestrijden in Nederland

Bedwantsen bestrijden wanneer  In het verleden werden bedwantsbesmettingen meestal geassocieerd met bepaalde huisvesting waardoor verschillende ongediertebestrijders getuigen zijn geweest van een enorme toename van klachten, omdat de plagen van bedwantsen steeds vaker in hotels, motels en hostels die in toeristische gebieden plaatsvinden. Tenslotte kan Bedwantsen bestrijden een moeilijke taak zijn als u hier niet in bent gespecialiseerd. Hulp nodig? U kunt ons altijd inschakelen.

Hoe werkt bedwantsen bestrijden

 • Plaag herkennen
 • Omvang van de bedwantsplaag beoordelen
 • Bestrijdingstechniek bespreken
 • Bestrijding uitvoeren
 • Nacontrole om te zien of de plaag bestreden is
Bel Mail

Waar bedwantsen zich verbergen

 • Langs de rand ribbels of onder knopen van matrassen
 • In de stoffering en frames van meubels
 • Langs het steunframe of achter het hoofdeinde van het bed
 • Onder decoratiekussens of achter wandkleden
 • Tussen het matras en de boxspring of in de plooien van de stofhoes
 • Over het hoofdbord van een bed

 

Bedwantsen ontwikkeling

Bedwantsen bestrijden ontwikkelen zich van ei tot reproductieve volwassene in slechts 37 dagen. Deze snelle levenscyclus en bovendien het vermogen van vrouwtjes om tijdens hun leven maar liefst 500 eieren te produceren waarmee hun vermogen om langdurige hongersnood gedurende perioden van 80 tot 140 dagen te doorstaan in afwezigheid van een gastheer, maakt ze desondanks geschikt voor besmetting van hotel en motelkamers in Nederland. Hierdoor is het van belang om zo snel mogelijk bedwantsen bestrijden uit te voeren.

 

Plagen

Plagen kunnen op verschillende manieren worden geïntroduceerd in een- en meergezinswoningen. Reizigers kunnen bovendien onbewust de plaag in bagage mee naar huis nemen na verblijf in een besmet hotel en motelkamers. Bedwantsen worden ook opgeborgen in meubels of denk aan dozen die van de ene woning naar de andere worden verplaatst, of komen aan in tweedehands meubels, matrassen of in een bankstel die zijn gekocht bij kringloopwinkels of particuliere verkopers.

Eenmaal in huis zullen bedwantsen onderdak vinden in elke scheur of spleet. Zonder bedwantsen bestrijden zal de bedwantsenplaag zeer snel uitbreiden. Bij nieuw gevestigde plagen herbergen bedwantsen zich vaak zeer dicht bij bedden en kunnen ze worden waargenomen langs de randribbels of onder de knoppen van matrassen, tussen de matras en boxspring, op het binnenoppervlak van het steunframe of achter het hoofdeinde. Andere plaatsen die door bedwantsen worden gebruikt, zijn te vinden op plaatsen zoals achter of onder plinten van de vloer, het gebied waar tapijt ligt, achter of onder nachtkastjes of onder de laden, in de bekleding en frames van meubels, onder decoratiekussens en achter wandbekleding.

Herkenning

Het is belangrijk om de tekenen van een bedwantsplaag te herkennen. Deze plagen zijn te herkennen aan kleine, gelige eieren en de teerachtige zwarte uitwerpselen. 

Bedwantsen voedende wonden bloeden vaak gedurende een korte periode nadat de bedwantsen zijn monddelen heeft verwijderd, wat resulteert in spikkels of strepen bloed op beddengoed. Dit zou een van de eerste tekenen kunnen zijn van een nieuw vastgestelde plaag.

Als u niet zeker weet of u last heeft van bedwantsen kunt u hier of hier bekijken of u ze herkent

 

Bedwantsen bestrijden
Bedwants boven en onderkant

Volwassen bedwantsen zijn ovaal, 4 tot 7 mm lang en roodbruin van kleur. Bedwants voedende wonden bloeden vaak gedurende een korte periode nadat de bedwants zijn monddelen heeft verwijderd.

Elemineren 

Het elimineren van een bedwantsplagen kan een moeilijke taak zijn. Hier komt dus een professionele bedwantsen bestrijden goed van pas.  In meerdere gezinswoningen kunnen plagen zich van de ene eenheid naar de andere verspreiden door muurholtes waar het ongedierte langs waterleidingen en elektra kan reizen. Onder deze omstandigheden vereist de succesvolle bestrijding van het probleem een gezamenlijke inspanning tussen het management of de eigenaren van onroerend goed en een ervaren ongediertebestrijdingsprofessional.

Bedwantsenplagen in eengezinswoningen moeten ook worden behandeld door een ervaren ongediertebestrijdingsprofessional. Als dit niet haalbaar is, is het mogelijk om een plaag te elimineren met pesticiden die beschikbaar zijn voor particulieren. De sleutel tot effectieve controle is het vinden van de plaats waar het nest zich bevind.

Hoewel direct beschikbaar, zullen vloeibare huishoudelijke pesticiden bedwantsen op contact en op oppervlakken gedurende een korte periode na het aanbrengen bestrijden, maar zullen ze geen effectieve restcontrole bieden. 

Het dagelijks grondig stofzuigen van andere mogelijke nesten is uiterst belangrijk. Alle meubels, stoffering, kussens en gordijnen moeten nauwkeurig worden onderzocht op bedwantsen en grondig worden gestofzuigd. Verwijder beddengoed en stofzuig het oppervlak van de matras en boxspring, controleer goed op scheuren of scheuren die extra onderdak kunnen bieden. Til de boxspring op en stofzuig het bedsteunframe en alle oppervlakken van het hoofdeinde. Bewoners moeten doorgaan met deze activiteiten totdat er geen extra tekenen van bedwantsen worden waargenomen en er geen nieuwe beten worden ervaren. Voor Bedwantsen bestrijden kunt u altijd ons als professional inschakelen.